:szeroki_usmiech
Dostosowanie ustawień fotela
Zwiń
X
-
Dostosowanie ustawień fotela
Mam pytanko, jak wam się ogołnie siedzi w OII FL? ja mam 188cm wzrostu więc raczej sporo, no i można powiedzieć że raczej długie nogi a średne lub średnio krótkie ręce. Zrobilem trochę km już tym samochodem ale powiem szczerze, że idealnie to mi się nie siedzi. Np gdy odsune fotel dość daleko, żeby mieć miejsce na nogi, przysuwam mocno kierownice i w tedy czasem zachaczam prawym kolanem o stacyjke tzn kluczyk.
Jak Wam się siedzi, wysocy, niscy. Piszcie opinię
Dodam tylko, że na wysokość ja ustawiam na średnio.
-
-
wyreguluj kolumnę kierownicy max do góry i całkowicie do siebie... wg mnie powinno być ok wzrostu nie mam dużego ale szwagier 1,90 wsiadł kiera do góry max do siebie i siedział jak król na tronie.... jeszcze masz cos takiego jak opuszczanie fotela wajcha po lewej stronie daj na dół może w tym leży szkopuł.Skoda Octavia II 2.0TDI 16V BKD v. Elegance.
Komentarz
-
-
Mam 190cm i siedzi mi się bardzo wygodnie, o nic nie zawadzam.
Mało tego, gdy usiadłem "za sobą" to też nie było źle, a dla ludzika do 175cm, śmiało mogę napisać, że będzie wygodnie.
Jak zahaczasz o kluczyk tzn., że masz za blisko fotel (za wysoko kolana).zdroofko
daszek
http://www.motostat.pl/user_images/13387/icon1.png [1500-3000 obr/min]http://emoty.blox.pl/resource/hi.gif | oryg. instrukcja obsługi Octavia II
Komentarz
-
-
Ja ma 202cm i O1, po wyciągnięciu kierownicy na max do góry i do siebie, opuszczeniu max fotela siedzi mi się zajebiście, fakt za mnie wchodzi tylko córa(fotelik), ale ona ma 4 miesiące więc na razie nie powie mi czy jest jej wygodnie :lol: :PByła Octavia 1.8T L&K jest Audi A4 S-line 182KM i 409Nm By Aligator
Komentarz
-
-
ja mam 198, ustawienia dol fotela max, tyl fotela max, kiera max do gory a wyciagnieta na srednio do kierowcy zeby rece prawidlowo lezaly
siedzi sie wygodnie, ale ludzie z tylu zero miejsca no i po dluzszej jezdzie bola lydki bo na siedzeniu spoczywa niestety: moje 4 litery i pol uda a reszta sie meczy w powietrzumysle ze w o2 to juz bym sie wpasowal idealnie
no i wsyadanie i wysiadanie z auta na zasadzie najpierw wsiadam glowa a pozniej 4 ma literami zeby sobie sciegna nie naciagnac przypadkiem
Komentarz
-
-
No tak, można jeszcze fotel opuścić, ale w tedy jak już kolega zauważył nieco wiszą nogi w powietrzu, tzn mam na mysli dupa głęboko a łydki i uda wysoko. Ja zrobiłem kompromis czyli w polowie wyskokości regulacji. Bez rewelacji ale daje rade : )
[ Dodano: Sob 20 Lut, 10 16:35 ]
a jeszze dodam, że jak dla mnie to mam za "głęboki" pedal sprzęgła. Nie wiem jak w TDi moze jest płytsze
Komentarz
-
-
JA ma m 2 meterki i siedzę wygodnie bez żadnego problemu, natonias denerwuje mnie pedał gazu w 2 fl, ala trza sie bedzie przyzwyczaic bo dopieto 1tys km zrobione
Fakt natomiast że przy odsunietym fotelu na maksa do tyłu i opuszczonym w dol nikt nie usadzie za mna
najwazniejsze ze ja mam wygodnie :szeroki_usmiech
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Widzę sami wysocy na forum. Ja mam tylko 183 i siedzi mi się dosyć wygodnie. Zaliczyłem już klika razy trasę (najdłuższa 1100km) i jedyne na co mógłbym narzekać to zbyt mała regulacja lędźwiowa.
Zamieszczone przez Majsieknatonias denerwuje mnie pedał gazu w 2 fl, ala trza sie bedzie przyzwyczaic bo dopieto 1tys km zrobione
Komentarz
-
Komentarz